Történet

0 Comments

Az első években a márka az eredeti nevén futott, Opelként. Aztán teltek-múltak az évek, és nem nagy kereslet volt a márka iránt. Már-már kiiktatták a keresletből a nevet, mert fél évszázad alatt csupán öt fajta modellről beszélhetünk. A mai napig Amerika egyik legendás sportkocsija a Chevrolet Corvette, ami már több mint 50 éves múltra tekint vissza. A General Motors nem véletlenül büszke hírhedt gépkocsijára, hiszen hírneve szilárdan tartja magát. A cég egyik nagy tervezője, Harley J. Earl rengeteg meghökkentő modelt tervezett, melyeket különféle vásárokon és kiállításokon mutattak be a nagyérdeműnek. Mivel az új modellek hatalmas meglepetést okoztak a közönségnek, ezért mindig megjegyezték az új modelleket. Talán ennek is köszönhető a töretlen siker.

A nagy siker ellenére sajnos az új modellek nem kerültek sorozatgyártásra, hiszen nagy részük a hétköznapi életben meghökkentő, futurisztikus külseje miatt használhatatlan volt. Ennek ellenére az 1950-es években bemutatott Corvette mégis népautóvá vált. A rengeteg külföldi sportautó behozatalából következtek az utcai sportautó versenyek, melyek a fiatalok körében nagyon közkedvelté vált. Így a Corvette is hatalmas sikernek örvendett. A General Motors is fontosnak tartotta, hogy követi ezt a hullámot, ezért elkezdte gyártani azokat a sportautókat, melyeknek egyes részei műanyagból készültek. 1951-ben megkezdődött az Opel sportkocsi névre keresztelt projekt, aminek a végeredménye a Corvette lett. A márka a fiatalabb versenyközösséget célozta meg. Mivel nagyon pozitív volt a fogadtatás, a gyár úgy döntött, hogy megkezdi a sorozatgyártást. Aztán sajnos végül nem sikerült akkora eladást produkálni, amekkorát a gyár várt, ezért a gyár leállítatta a gyártást. A kudarc oka valószínűleg az igen magas vételár volt, annak ellenére, hogy az autó belseje egyáltalán nem tükrözte a luxust.
A következő években különféle sportautók gyártása indult meg a gyárban, mivel a gyár tulajdonosok láttak lehetőségeket ebben az autóban. Különféle szériák kerültek le a gyártósorokról, melyek a fiatalok körében egyre népszerűbbé váltak, így a márka nem merült a feledés homályába.

Címkék:

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások