Kis lakásra gyűjt a magyar

0 Comments

eladó panellakások Szegeden

Alacsony alapterület, alacsony rezsi és persze legyen minél olcsóbb – ezeket a paramétereket veszik elsősorban alapul a vevők, mikor a lakáspiac kínálati oldalából szemezgetnek. Az új lakások forgalma nagyon visszaesett, az Otthon Centrum mindössze 3 százalékos részesedést említ országos szinten az idei évben. A kereslet inkább a használtlakás-piacra korlátozódik, ahol látszólag semmi nem tud gátat szabni a pár éve tartó árcsökkenési folyamatnak.

E folyamat eredményeképpen az eladó panellakások Szegeden, Budapesten és az ország többi területén egyaránt alacsonyabb átlagáron találnak új gazdára, mint mondjuk 2008 környékén, a kedvezőtlen ingatlanpiaci folyamatok megindulása előtt. Az elmúlt öt év alatt kb 20 százalékos volt az árak visszaesésének mértéke.

Országos viszonylatban is megállja a helyét az a megállapítás, hogy az 50-60 négyzetméter közötti alapterületű lakások a legnépszerűbbek, a fővárosban és vidéken egyaránt ezek számítanak a legkeresettebbnek. Az árak Budapesten 11-17 millió forint körül mozognak, a Dunántúlon 8 millió az átlagár, az ország keleti részében is hasonlóan alakul. Az alku szerepe is egyre jelentősebb, a legtöbb eladó kénytelen engedni az eredeti elképzeléseiből.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások