Így nehezíted a párkeresést

0 Comments

társkereső oldal

Akár társkereső oldalakat veszünk igénybe, akár az offline térben járunk nyitott szemmel, a párkeresés nagyon bonyolult dolog. Épp ezért sokan szembesülnek azzal, hogy hiába tesznek mindent, nem tudnak párkapcsolatot kialakítani vagy ha mégis sikerül, hamar kudarcba fulladnak a bimbózó románcok. Sokszor olyan hibák állnak a háttérben, amire nem is gondolunk. Lássuk a legtipikusabbakat!

Az ex árnyékában
Egy jó kapcsolathoz elengedhetetlen a kizárólagosság. Ha az egyik fél lezáratlan kapcsolatot cipel magával, a másik félnek minduntalan meg kell küzdenie az ex árnyékával, ami reménytelen küzdelem, így szinte biztos, hogy előbb-utóbb máshol keresi a boldogságot. Mielőtt tehát belevetnéd magad a bulizásba vagy regisztrálnál egy társkereső oldalra, nézz szembe magaddal és tedd fel magadnak a kérdést: túl vagy-e már az exen?

Önértékelési zavar
Aki nem fogadja el saját magát, az hiába készít csillivilli profilt a legmenőbb társkereső oldalon és hiába vonul randira teljes harci díszben, kudarcot fog vallani a párkeresésben. A másik fél ugyanis megérzi, hogy valami nincs rendben, és hamar menekülőre fogja. A másik lehetséges probléma, hogy aki nem fogadja el saját magát, az másokat sem fog, az állandó kritikák pedig a legelszántabb szerelmest is elriasztják.

Irreális elvárások
Sokszor az irreális elvárások ássák alá a párkapcsolatot már az ismerkedés fázisában. Fontos, hogy mindenki tisztázza magában, hogy mit keres,, ám az sokkal fontosabb, hogy a realitások talaján maradjon. A társkeresőkön gyakran botlani olyan adatlapokba, ahol irreális elvárások fogalmazódnak meg a leendő párral kapcsolatban, és mondanunk sem kell, hogy ez elriasztja a jelentkezőket, hiszen senki sem akar versenyre kelni a filmsztárokkal. Fontos tehát, hogy a realitások talaján maradj és gondolkodj el azon, hogy milyen emberrel tudnál tartósan együtt élni, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a partner, akivel jól érzed magad, de azt sem árt tisztázni, hogy milyen kompromisszumokra vagy hajlandó.

Félelem a csalódástól
Sokan azért nem találnak párt, mert már annyi csalódás érte őket, hogy nem is mernek keresgélni. Beregisztrálnak egy vagy több társkereső oldalra, de nem mernek közeledni senkihez, ha pedig velük próbál ismerkedni valaki, azonnal pánikban esnek és azt mérlegelik, milyen veszély leselkedik rájuk. Ha valami csoda folytán mégis sor kerül egy randira szintén negatív szűrőn át látják a másikat, és lássuk be, senki sem örül annak, ha csak a hibát keresik benne.

Egyéb problémák
Egy stabil párkapcsolat és egy megértő társ képes átsegíteni minket az élet nehézségein, ám fordítva ez nem feltétlenül igaz: hja súlyos problémákkal küzdünk, az megnehezíti a társkeresést. Ha valakinek nincs munkahelye, állandó családi konfliktusai vagy súlyos pénzügyi problémái vannak, az teljesen leköti az energiáit, és nem tud emellett egy megfelelő társat bevonzani, illetve egy kapcsolatot felépíteni. Ilyenkor érdemes a probléma megoldására fókuszálni, és amikor rendeződött a helyzet, regisztrálni egy társkeresőre vagy belevetni magunkat az élet sűrűjébe.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások