Hogyan válasszunk könyvvizsgálót?

0 Comments

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben a könyvvizsgálat kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. A könyvvizsgáló választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. „Hogyan válasszunk könyvvizsgálót” című cikkéből szemezgettünk.

„MIT JELENT EZ A GYAKORLATBAN?
A könyvvizsgálati ellenőrzés végeredménye a már fent említett könyvvizsgálói jelentés. A jelentés nyilvánosságra hozatala kötelező. Ha bármely okból nem hitelesítő záradék, hanem korlátozott, ellenvéleményt tartalmazó könyvvizsgálói jelentés készül, az rossz színt vet a társaságra. Hitelfelvétel, Európai Uniós pályázat, partnerkapcsolatok gátja lehet egy korlátozott könyvvizsgálói vélemény. Ugyanakkor a hitelesítő könyvvizsgálói jelentés pozitív színben tünteti fel a gazdálkodót. Jó üzenete van, megbízhatóan lehet a hitelesített beszámolóból tájékozódni a társaság gazdálkodásáról. A könyvvizsgáló által hitelesített beszámoló megfelel a jogszabályi előírásoknak, és hűen tükrözi a társaság gazdálkodását.”

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu
könyvvizsgáló, auditor

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák