Hazai automata öntözőrendszer telepítők

0 Comments

öntözőrendszer

Általánosságban elmondható, hogy a hazai automata öntözőrendszer telepítők és az egész öntözéstechnikai iparág jól képzett és jól felkészült szakemberekből áll. Akkor miért van az, hogy nem minden automata öntözőrendszer sikerül megfelelően, vagy a legmagasabb színvonalon, néha úgy, hogy a laikus tulajdonos észre sem veszi? Azt hiszem, ennek két oka van.

Az egyik ok nyilvánvalóan az, hogy időnként feldúsul, majd kiritkul a nem szakmabeli alkalmi vállalkozó kedvű „szaki”, illetve az egyenesen megnevezett kókler, akik szerencsét próbálnak az állandó automata öntözőrendszer telepítők között. Amikor feldúsulnak, akkor a minőségen aluli munkáik után nem ajánlják őket, sok elégedetlen ügyfél pedig egyenesen zaklatja, ezért abbahagyja. De sajnos van egy olyan ügyfélréteg, aki nem tanul a saját, vagy más kárán sem, és úgy gondolja, hogy meg tud szerezni egy jó minőségű és kiválóan összerakott automata öntözőrendszert a reál ár töredékéért. Sajnos ez időnként újra életre kelti a kóklert, aki csak is minőségen aluli, „olcsó” dolgokban gondolkodik. Így újra borsot tőr az orrunk alá egy-két évig, majd eltűnik.

Már meg is említettem a második okot, ami nem más, mint a hiszékenység és a zsigerből való lehető legolcsóbbra vágyás. Amikor felismerem azt az ügyfelet, aki így szeretné, hogy automata öntözőrendszert építsek neki, akkor már állok is odébb. Vele ugyanis csak egyetlen dologról lehet beszélni, mégpedig arról, hogyan lehet még olcsóbb…

Nem állítom azt, hogy a tisztességes alku nem érdekel engem és bizonyos határokig el is megyek, de csak addig, hogy a termék, amit ki adok a kezemből az megfeleljen az én magas elvárásaimnak is. Ennek viszont meg van az ára. Nincs nagyobb kár, mint az, hogy elveszítsem a jóhíremet.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások