Epson, az eredeti tintapatron forrása

0 Comments

A kisfiammal egyik este pont a kedvenc meséjét olvastuk, jobban mondva én olvastam neki. “..A királyfi lovára ült és elvágtatott a vártorony felé, miután legyőzte a négyfejű sárkányt.

Ezzel elnyerte a királylány kezét és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” – záródott a történet. Kisfiam álmosan felült az ágyban – ezt gyakran szokta tenni lefekvés előtt – és megkérdezte tőlem: “Apa, kinyomtathatjuk azt a képet a sárkányról?

Tudod, amin már csak három feje van! Be tudnám az oviba, hogy Patriknak is megmutassam.” Kérése meglepett, mindazonáltal az utolsó pár napban csak ezt a mesét kérte estéről estére, így hát elhatároztam, hogy ezúttal eleget teszek a kérésének.

Fürdés után lebattyogtam a nappaliba, hogy még saját tennivalóim és az alvás előtt kinyomtassam a kis lurkónak azt a pár képet. Bekapcsolás után sípolással, villogással szembesültem. A kis asztali nyomtatóból – úgy látszik – időközben kifogyott a tintapatron.

Na igen, a feleségem nemrég kinyomtatott pár oldalt a kedvenc parfüm katalógusából, gondolom az megadta szegény nyomtatónak a kegyelemdöfést. Abban nagyon sok a színkavalkádos, sűrű oldal. Sebaj, nézzünk szét a neten, hol találnék tintapatront. Lehet utángyártott, vagy eredeti is a lényeg hogy gyorsan meglegyen.

Hipp és hopp, egy kis google keresés, mert “Apa mindig tudja, hisz okos” – és meg is találtam, amit kerestem. A weboldal, amit kiadott nekem nagyon ízléses, szép lágy színekkel, amin egyből megakadt a szemem. Körbenéztem rajta és megtaláltam a nyomtatómhoz való Epson tintapatron árakat, szinte azonnal!

Fekete fehér, vagy színes patronok, igazából olyan nagy volt a bőség zavara, hogy elsőre csak kattintgattam, mint ahogy a hírfolyamot szoktam esténként, lefekvés előtti negyed óráimban. Jobban átlapozva meglepően tapasztaltam, hogy maga az oldal szakmai szempontból is szépen összerakott, nem csak a tucat “három kattintásos webshop”. Itt valószínűleg megkérdeztek egy igazi grafikust is – röppent fel a gondolat bennem.

Az ember azt hinné, hogy az ilyen kis asztali ritkább gépekhez nehéz tintapatront szerezni, pedig ez korántsem igaz. Utángyártott vagy eredeti, itt mindenből találni bőségesen készletet.

Rendelés után még szétnéztem egy kicsit a többi szekcióban is, – hiába, na! – régen jómagam is a nyomtatós szakmában dolgoztam, az ember reflexei nem múlnak el nyom nélkül. Ismerősként üdvözöltem a rég nem látott típusokat és sok kellemes emlék ugrott be a régi munkahellyel kapcsolatban. A hosszú sztori röviden: megrendeltem, gyorsan megkaptam a kiválasztott motyót és pár nap múlva kisfiam büszkén mutatta meg ovis társának a háromfejű sárkányt!

Címkék:

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák