Corvette Zr1

0 Comments

A Corvette Zr1 az egyik legismertebb autó a gyáróriástól, hiszen nem csak közkedvelt, de a tehetősebb réteg számára igen csak elérhető. Mivel a Corvette Zr1 utcai használatra lett tervezve nap mint nap találkozhatunk velük az utcán egy tehetősebb környéken. Ennek ellenére mégis egy olyan autóról beszélhetünk, ami méltán hívta ki magának az egzotikus mégis sportos jellemzőket. Ennek oka, hogy a Zr1 hatalmas tervezői munkára tekinthet vissza. Hatalmas erő és igazi luxus jellemzi ezt a modellt, és garantáltan megfordulnak a hozzáértők utána az utcán.

A típust gyár már 1952-ban elkezdte gyártani, ugyanis az akkori General Motors gyár futószalagjáról ekkor gördült le az első ilyen típusú autó. Persze azóta már rengeteg új modell jött ki a piacra, és folyamatos gyártásról tehet tanúságot a mára gyáróriássá fejlődött cég. Jelenleg a Kentucky Chevy gyárában folyik a gyártás hatalmas erőkkel, több mint 2000 darab Zr1 gördül le a mára teljes mértékben automatizált futószalagokról. Mivel hatalmas érdeklődés övezi a márkát, maradéktalanul elfogy minden legyártott darab már az első pár hónap folyamán. Nem igazán mondható meg, hogy melyik országok vezetnek a vásárlóikkal fogyasztás terén, hiszen az egész világban találkozhatunk ezzel a típussal.

A Zr1 elnevezés 1969-ben merült fel a gyártókban, és az első c3-as Corvette sorozatnál alkalmazták. Ebben az évben módosították először az autók motorját, így az első Zr1-es már az új, magasabb és jobb teljesítményű V8-as motorral került a piacra a vásárlók legnagyobb örömére. Az újabb modellek már sokkal gyorsabbak elődjeiknél, hiszen egy ilyen autónál a teljesítmény a legfontosabb a sofőr számára. Természetesen a kaszni és a külső is hatalmas elvárásoknak kell, hogy megfeleljen, ezért is készülnek minden évben újabb és újabb ránc felvarrott darabok. Ezen kívül persze a mérnökök nagy hangsúlyt fektetnek a futóműre és a lengéscsillapítókra is, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak a megfelelő komfortérzet biztosításához.

Címkék:

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások