Budapest „fincsi” látnivalói

0 Comments

Budapesten számos szépséges látnivaló található, egy idelátogató turista számára eben a tekintetben is egy paradicsom a főváros, hiszen míg a város lakói már megszokták, hogy olyan nevezetességek mellett élnek és járnak nap mint nap, melyek a világörökségek listáján találhatók, addig egy idelátogató számára ezek az épületek, helyszínek kivételes élményt garantálnak.
A Dunai panoráma, a várnegyed – Európa legszebb látványosságai közé sorolhatók. Az itt található épületeken igazán megfigyelhető a főváros történelmének összes időszaka. A Szabadság és Margit híd között elterülő Duna-part, illetve a Lánchíd és a Műszaki Egyetem által köre fogott épületek, a Gellérthegy és a Gellért Fürdő, a Citadella és a Szabadság-szobor, a Vár épületei, a Víziváros barokk stílusú templomai, a török idők béli fürdők, mind a Világörökség részét képzik.
A pesti Duna-parton a Roosevelt tér, a Parlament, a Gresham palota és a Magyar Tudományos akadémia tartoznak a világörökséghez. A Hősök Tere és környéke, illetve az Andrássy út és a Milleniumi Kisföldalatti vasút szintén felkerültek a UNESCO Világörökség Bizottságának listájára. A Magyar Állami Operaház bizonyosan a legszebb látnivaló az Andrássy út azon szakaszán, azonban ott található a Balettintézet is, mely szintén káprázatos látványt nyújt, illetve itt találjuk a régi Zeneakadémiát, a Műcsarnokot és a Képzőművészeti Főiskolát egyaránt. A Bazilika épületét szintén ezen a környéken láthatjuk – Európa legnagyobb és legszebbje, szintén a UNESCO listáján van. Múzeumkedvelőknek mindenképpen figyelmébe ajánlható az Oktogon és a Kodály Körönd közt található „Terror Háza”, ahol állandó kiállítási téma a nyilas és kommunista korszak.
Az Andrássy út a Hősök Terében végződik, ez Budapest legnagyobb tere, a közepén a Milleniumi emlékművet láthatjuk, Gábriel arkangyal őrzi felülről, miközben a kezeiben a kettős kereszt és a Szent Korona kapott helyet. A talpazaton található lovasszobrok a honfoglaláskori hét vezért mutatják be pompásan és díszesen. Bal oldalán a térnek a Szépművészeti Múzeum terül el, amelyben a világ második lenagyobb spanyol gyűjteménye kap helyet, szemben pedig a Műcsarnokot láthatjuk, ahol váltják egymást a kiállítások. A festői szépségű Városligeti tó, amelyen andalogva csónakázhatunk is a nyári estéken, a Hősök tere mögött található, itt télen korcsolyapálya üzemel. Számos kulturális, szórakoztató intézmény található a Városligetben, mit a Fővárosi Nagycirkusz, az Állatkert, a Széchényi Gyógyfürdő, melyet előszeretettel látogat a világ összes turistája. A Vajdahunyad vára és a Mezőgazdasági és Közlekedési Múzeum, illetve a Petőfi Csarnok, mindezek a legkedveltebb turistacélpontok sorát gazdagítják. Culinary walking tour Budapest
A Belvárosban található Váci utca szintén a turisták legkedveltebb célpontja, révén egy csodás, káprázatosan szép barokk és egyéb építészeti stílusokat ötvöző épületekből álló, Budapest legrégibb sétálóutcája. Itt számos boltot, éttermet, pubot és szórakozóhelyet találhatunk, igazán kellemes helyszín például egy nyári esti sétára, miután akár a pesti Dunai rakpartot is meglátogathatjuk, mely szintén telis-tele van látnivalókkal.
Reméljük, hogy megjött a kedve egy kellemes városnézéssel egybekötött vendéglátóegység látogatáshoz – Budapest ennek a lehetőségnek a legjavát garantálja!

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Hivatkozások