Befőzés régen és most

0 Comments

Az ősz beköszöntével bizony elkezdődnek a befőzések, ami egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen mindenki szeretne saját befőttet eltenni télre. A mai konyhai eszközöknek és alapanyagoknak köszönhetően, pedig már sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Persze azért sokat változott az idők folyamán az elkészítés módja, és a tárolása is. Hiszen mindenki emlékszik arra, hogy a nagymamája a dunyha alól vette elő a legfinomabb lekvárokat. Amik egy szép üvegben fóliával lefedve színes gumigyűrű díszítéssel kerültek az asztalra. Hiszen régen nem volt még ennyi csavaros tetejű befőttes üveg, amiben könnyedén lehetett volna őket tárolni. Illetve a tartósítása sem volt ennyire egyszerű, mint a mai világban. De még manapság is sokan szeretik alkalmazni a hagyományos régi módszereket, így még mindig sokan befőttes gumival zárják le a lekvárok tetejét. De nem csak erre használjuk a konyhában, mert nagyon sok esetben ezzel zárunk le zacskókat, vagy éppen ezzel fogunk össze fűszereket. Ebből is látszik, hogy az egyszerű régebbi darabok mennyire jelen vannak a mostani életünkben is.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák